RÓLUNK

Konyhai filozófia

Röviden összefoglalva az Alabárdosban tradicionális magyar ételeket szolgálunk fel – újragondolt formában… De gondoljunk csak bele, mit is nevezünk eredeti magyar ételnek? A legtöbb “hagyományosan” magyar fogás országunknak a történelem során folyton változó határai közt, és a szomszédos területeken élő népektől került be a hazai étkek közé, amit számtalan példa bizonyít.  Itt az Alabárdosban ezen ételek közül leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem a megszokott formában tálalunk nekik.

Ezek az ételek még a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, amelyet a sáfrányos, gyömbéres, borsos ízvilág jellemez. Aki napközben az Országház utcában sétál, és bepillant az étterembe, valószínűleg az épület, a kert jellegéből, és a történelmi hangulatú termekből következtetve egészen más jellegű fogásokra, régies, nehéz lakomákra gondol, azonban az elegáns asztalokra érkező ételekben a hagyomány a kreativitással, a tradíció folyamatos újragondolásával társul.

Ételeinket ugyanis modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. Az Alabárdos egyszerre műhely és ínyenc étterem, a konyha párbeszéd a vendéggel.

Az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok legnagyobb részét hazai termelőktől szerezzük be, és fejlett konyhai technológiák alkalmazásával dolgozzuk fel, azzal a céllal, hogy ne csak az ízek, hanem a nyersanyagokban rejlő értékes tápanyagok is minél nagyobb arányban megmaradjanak.

DSC_3470_01A
DSC_3548_01A
DSC_3517_01A
DSC_3474_02A
iStock_000076661645_Medium
bor1

Ízek és borok

A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé, amelyeknek kiválasztásánál fontosnak tartjuk, hogy az aromák, és a textúra passzoljon a fogáshoz, ami mellé fogyasztják. Ennek érdekében az Alabárdos Étterem vendégei folyamatosan frissülő borlapunkról válogathatnak, amely közel 150 fajta, magas minőségű, válogatott hazai bort tartalmaz, ezek mellett pedig néhány külföldi eredetű bor- és pezsgőkülönlegesség is helyet kapott. Vendégeinket természetesen nem hagyjuk magukra  a választásban: képzett sommelier-nk örömmel javasol a széles választékból a fogáshoz illő és a vendégek ízlésének leginkább megfelelő italt.

ZENE

A gyertyafényes vacsorákhoz hétfőtől szombatig minden este halk, élő gitárzene szól Gönczi Péterelőadásában.

Csoportoknak előzetesen egyeztetett igények szerint tudunk biztosítani ettől eltérő zenét,  illetve külső helyszínen szervezett rendezvényeinken akár műsort, vagy más programot is. Ha ilyen elképzelése van, keressen minket elérhetőségeinken.

 

kep11_2