RÓLUNK

Konyhai filozófia

Röviden összefoglalva az Alabárdosban tradicionális magyar ételeket szolgálunk fel – újragondolt formában… De gondoljunk csak bele, mit is nevezünk eredeti magyar ételnek? A legtöbb “hagyományosan” magyar fogás országunknak a történelem során folyton változó határai közt, és a szomszédos területeken élő népektől került be a hazai étkek közé, amit számtalan példa bizonyít.  Itt az Alabárdosban ezen ételek közül leginkább a múlt század polgári konyhájának ételei kerülnek a vendégeink elé, amelyeket azonban nem a megszokott formában tálalunk nekik.

Ezek az ételek még a paprika megjelenése előtti időszakból származnak, amelyet a sáfrányos, gyömbéres, borsos ízvilág jellemez. Aki napközben az Országház utcában sétál, és bepillant az étterembe, valószínűleg az épület, a kert jellegéből, és a történelmi hangulatú termekből következtetve egészen más jellegű fogásokra, régies, nehéz lakomákra gondol, azonban az elegáns asztalokra érkező ételekben a hagyomány a kreativitással, a tradíció folyamatos újragondolásával társul.

Ételeinket ugyanis modern formában tálaljuk, amelyet könnyed textúrák, kidolgozott részletek, és különleges ízharmónia jellemez. Az Alabárdos egyszerre műhely és ínyenc étterem, a konyha párbeszéd a vendéggel.

Az ételek elkészítéséhez használt alapanyagok legnagyobb részét hazai termelőktől szerezzük be, és fejlett konyhai technológiák alkalmazásával dolgozzuk fel, azzal a céllal, hogy ne csak az ízek, hanem a nyersanyagokban rejlő értékes tápanyagok is minél nagyobb arányban megmaradjanak.

IMG_1239-1024x683
IMG_1331-1024x683
IMG_1305-1024x683
IMG_1242-1024x683
iStock_000076661645_Medium
bor1

Ízek és borok

A vacsorát a kiváló minőségű, válogatott magyar borok teszik teljessé, amelyeknek kiválasztásánál fontosnak tartjuk, hogy az aromák, és a textúra passzoljon a fogáshoz, ami mellé fogyasztják. Ennek érdekében az Alabárdos Étterem vendégei folyamatosan frissülő borlapunkról válogathatnak, amely közel 150 fajta, magas minőségű, válogatott hazai bort tartalmaz, ezek mellett pedig néhány külföldi eredetű bor- és pezsgőkülönlegesség is helyet kapott. Vendégeinket természetesen nem hagyjuk magukra  a választásban: képzett sommelier-nk örömmel javasol a széles választékból a fogáshoz illő és a vendégek ízlésének leginkább megfelelő italt.

ZENE

A gyertyafényes vacsorákhoz hétfőtől szombatig minden este halk, élő gitárzene szól Gönczi Péterelőadásában. Az alábbi lejátszón lehetősége van belehallgatni a gitármuzsikába.

Csoportoknak előzetesen egyeztetett igények szerint tudunk biztosítani ettől eltérő zenét,  illetve külső helyszínen szervezett rendezvényeinken akár műsort, vagy más programot is. Ha ilyen elképzelése van, keressen minket elérhetőségeinken.

 

kep11_2